Cities Skylines per a profes

En aquesta sèrie treballarem a fons el videojoc Cities Skylines. En primer lloc ensenyarem a jugar al joc, quines són les seves característiques principals, les seves mecàniques centrals, i tots aquells aspectes essencials per a ser capaços de crear els nostres propis escenaris educatius amb aquest simulador de la construcció i la gestió de ciutats.

Cities Skylines és un joc complex, tenint en compte les múltiples opcions que ofereix per a definir quin tipus de ciutat volem crear. La gestió dels districtes, l’educació dels ciutadans, les polítiques públiques, el transport, el trànsit, la contaminació, els serveis bàsics, etc. Un entorn que, un cop entès i dominat, permet crear activitats educatives molt potents, definint escenaris educatius condicionats en els que el jugador ha de resoldre problemàtiques socials i culturals en base a la presa de decisions responsables com a alcalde d’un poble, primer, i d’una gran ciutat a mesura que el joc avança.